top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıGeoSapiens

Dünya Turuna Nasıl mı Çıkılır?

Güncelleme tarihi: 15 Oca 2019


Kimimiz için bir yerden bir yere gitmenin zor olduğu uzun ve soğuk kış günleri içerisindeyiz. Gidilecek zaman ve mekanlar ise büyük oranda ilkbahar ve yaz aylarına endekslenmiş durumda. E mademki bir yere gidemiyoruz bizde o halde gideceğimiz zamana kadar ön bilgi edinerek bilgi depolaması yapsak hiç fena olmaz.



Birçoğumuz gezmeyi, görmeyi, farklı zaman ve mekanlarda bulunmayı isteriz. Ancak bir kısmımız bunu gerçekleştirebilir. Gezip görmek, seyahat etmek, farklı yerlerde bulunmak insanlara özellikle bizim toplumumuza lüks ya da boş işmiş gibi gelebilir. Ancak işin rengi öyle değildir. Elbette işin temelinde sağlıklı olmak ve ekonomik kaygılar olsa da bu işin büyüsü bu durumu istiyor olmaktadır. Mesele, hayatında seyahat etmeye, farklı yerlerde bulunmaya ne kadar zaman ve kaynak ayırdığınla alakalıdır. Cebinde seyahat için 1000 TL si olan bir kişi 5 yıldızlı bir otelde 3 gün lüks bir tatil geçirebilir. Aynı para ile farklı bir kişi bir araba kiralayıp, Karadeniz’e kıyısı olan tüm illeri de dolaşabilir. Mesele kaynağı nereye ve nasıl kullandığımızdadır. İşin diğer bir kısmı ise bu işlerin nasıl yapıldığını bilmiyor olmaktan da kaynaklanıyor. Bu konuda kendinize zaman ayırmalı, bu işi yapanları ve nasıl yaptığını takip etmeliyiz.




Şimdi size bu konuda yapılmış en güncel ve güzel çalışmalardan birinden bahsedeceğim. Bu, DÜNYA TURUNA NASIL ÇIKILIR? adında 2017 basım bir kitap. Bir arkadaşımın bana hediyesi üzerine edindiğim bu kitap zaten bende var olan yeni yerler görme ve yeni hayatlar yaşama arzuma arzu, tutkuma tutku kattı. Hiç tanımadığım insanların bu konudaki deneyimlerini ve önerilerini okurken onlarla aynı duyguları yaşadığımı farkettim ve kitabı inanın elimden hiç düşürmedim.



Çevremde de bu kitabı sevecek, seyahat etme tutkusunda olan, yeni yerler, yeni insanlar ve yeni hayatları merak eden onlarca insan var. Zaten ben de böyle olduğum için onlar çevremde değil mi...


Sizlere bu kitabı tanıtmak ve sizin de bu kitabı edinmenizi istiyorum. Bu kitap bana hem motivasyon katıyor hem de çok fazla pratik ve kolay yolla seyahat etmenin inceliklerini anlatıyor. Her biri yaşanmış ve yaşanmakta olan hikayeyi içeriyor.

Kitabı okudukça kaygılarım azaldı. Aslında bazı şeylerin göründüğü kadar zor olmadığını hatta geç bile kaldığımı farkettim. En nihayetinde bakış açım büyük oranda değişti.




Kitap 50 gezgin insanla olan röportajı içeriyor. İlgi alanına göre çok fazla kategori mevcut. Örneğin sadece hafta sonu gezebilecek vaktiniz varsa Hafta Sonu Gezenler ve Hafta Sonu Gezmenin Püf Noktaları diye bir kategori mevcut. Ya da tek başına gezmek isteyenler için Yalnız Gezenler kategorisi…



Çocukla gezmekten bisikletle gezenlere, çalışarak gezenden işinden istifa edip gezenlere kadar çok çeşitli kategoriler ve püf noktaları mevcuttur. Gezginlerimiz kendi deneyimlerini ve işin pratik yollarını kendi bölümlerine ait kısımlarında anlatmaktadır. Kimisi Erasmus yaparak, kimisi çeşitli projelerde yer alarak, kimisi ise iş amaçlı gezip dünyayı dolaşmaktadır. Seyahat konusundaki bu deneyim ve püf noktaları Günümüz Evliya Çelebilerinden dinleyin. Ben okudukça ve öğrendikçe, hiç görmediğim bu insanları kendime çok yakın hisseder oldum.



Eğer sizin de içinizde böyle bir tutku ve heyecan varsa bunların peşinden gidin. Bu işe ise daha önce bu tarz şeyleri yapmış olan insanları gözlemleyerek, deneyim ve fikirlerine yer açarak ilerleyin. En azından bu ve benzeri kitapları edinerek bir başlangıç yapabilirsiniz. Sizde Gezi Tozu’ndan içerek hayatın(m)ıza renk katabilirsiniz..


Ä°yi Yolculuklar...

-----------------------------


Kitabın Tam Bölümleri

· İstifa Edip Gezenler

· Yalnız Gezenler

· Eşi ya da Arkadaşıyla Gezenler

· Çalışarak Gezenler

· Çocukla Gezenler

· Motosikletle Gezenler

· Bisikletle Gezenler

· Hafta Sonu Gezenler

· Fotoğraf Peşinde Gezenler

· Yelkenliyle Gezenler



116 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page